Συκιάς Φωκίδας

Μετά από συντονισμένες ενέργειες από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων παραχωρήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας προς χρήση το πρώην Αναρριχητικό Κέντρο στη Συκιά Φωκίδας, προκειμένου να διαμορφωθεί σε Προσκοπικό Κέντρο.

 

Το νέο Περιφερειακό Προσκοπικό Κέντρο Συκιάς Φωκίδας βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκιώνα στην είσοδο του χωριού Συκιά, σε υψόμετρο 750 μέτρα. Αποτελείται από καταφύγιο – ξενώνα σε δύο επίπεδα, χωρητικότητας 50 ατόμων, με όλες τις απαραίτητες υποδομές διαμονής (κουζίνα, κρεβάτια, τουαλέτες με ντουζ κτλ). Διαθέτει θέρμανση και στα 6 δωμάτια.

Η τοποθεσία του είναι ιδανική, δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας, και προσφέρεται για εκδρομές από Προσκοπικά Τμήματα αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες.

 

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση σχετικά με τις δυνατότητες και τη διαθεσιμότητα του Προσκοπικού Κέντρου Συκιάς Φωκίδας μπορείτε να απευθύνεστε στον Αρχηγό του Προσκοπικού Κέντρου Ευθύμιο Κουτσοχιώνη (τηλ. 6972319523, email: pksikias@sep.org.gr).